ЙОГА

ЙОГА
24 ноември 2023

Йогата е страхотна за умствена и духовна релаксация, както и за подобряването на фигурата и здравето ни.

За йогата е известно, че намалява стреса и други умствени притеснения. Тя може да бъде най-полезна за хора, за които е трудно да се съсредоточават, или за тези, които са измъчвани от депресия или безпокойство. Различните пози се съсредоточават върху различни области на тялото, така че е лесно да създадете персонализирана йога последователност, която да отговори на вашите медицински проблеми.

Хроничният стрес може да доведе до затлъстяване, сърдечни заболявания и депресия. Йогата, като успокояващо изкуство, има благотворен ефект върху нивата на стрес. Дихателните и медитативни техники са особено ценени заради способността им да предизвикват спокойно състояние на съществуване. Те помагат за понижаване на кръвното налягане, подобрена циркулация и укрепват имунната система.

Тъй като много от позициите на йога изискват да се огъвате по нови начини или да държите позицията за няколко вдишвания, тя култивира гъвкавостта на ставите, добрата поза и подобрява мускулната сила.

Йога е спечелила репутацията си като ефективна помощ за отслабване. Тъй като тя стимулира метаболизма, също така помага и на практикуващите да изгарят мазнините по-бързо. Йога също така насърчава повишените нива на енергия. Това е особено полезно за тези, които обикновено са прекалено уморени, за да се упражняват.

Тъй като йога носи много нисък риск от нараняване, тя е подходяща за хора от всички възрасти. Децата могат да използват йога, за да подобрят баланса си, якостта си, умственото си внимание и осведомеността за своите тела. Възрастните хора могат да използват йога, за да подобрят и поддържат мускулния тонус, да поддържат ставите си еластични и да подобрят баланса си.

Йога ни дава ценни уроци, насърчава ни да се отдръпнем от ежедневните тревоги и за момент да се вгледаме вътре в себе си и да обърнем внимание на истинските нужди на своите тела и души. За много тя не е само хоби, а и начин на живот.