Брашно тип 1850 за здравословно и пълноценно хранене

Брашно тип 1850 за здравословно и пълноценно хранене
12 ноември 2023

Брашно тип 1850 е пълнозърнесто, произведено от цели, пшеничени зърна. Всеки от трите слоя на зърната съдържа биоактивни вещества, полезни за организма. Хляб направен от пълнозърнесто брашно е богат на хранителни вещества. На външен вид е по-тъмен на цвят, защото има високо пепелно съдържание (1,85%). Пълнозърнестият хляб има наситен и плътен вкус. Брашно тип 1850 съдържа повече ензими, минерали и витамини от групата В. То е нискокалорично брашно, подходящо за здравословно и пълноценно хранене.

Хляб от едро смляното, пълнозърнесто брашно тип 1850 се нарича "Грахам". Пълнозърнестият хляб има по-голямо количество фибри, протеини и бавно усвоими въглехидрати. Това оказва добро въздействие върху нивото на кръвната захар и перисталтиката на червата. В състава на пшеничено зърно се съдържат минералите фосфор, селен, манган, магнезий, цинк, желязо и мед. То съдържа и витамините В, С, А, Е и К аспаргинова и глутаминова киселина и още 15 аминокиселини.

Пълнозърнестото брашно е подходящо за приготвянето на здравословен хляб и разнообразни, диетични домашни печива.

Тенденцията да се търсят пълнозърнести печива непрекъснато нараства. Хората все повече разбират ползите от пълнозърнестия хляб и това прави търсенето на Брашно тип 1850 все по-голямо. Производителите на брашно се стремят да отговорят на потребността от здравословни продукти и подбират най-добрите сортове пшеница за получаването на качествено, пълнозърнесто брашно.

За производство на здравословни тестени изделия, пълнозърнест хляб, печива и сладкиши изберете Брашно тип 1850. За да са полезни тестените храни от пълнозърнесто брашно, то трябва да е произведено и съхранявано при необходимите условия.

Съвременните мелници са с модерно оборудване, просторни съвременни складове с подходяща вентилация, достъп до лаборатория за следене на качеството на продуктите. Извършва се прецизен контрол на целия процес на производство и съхранение на продукцията.

Брашно тип 1850 съдържа фибри, протеини, минерали, витамини и незаменими аминокиселини. То е продукт за производство на изделия отговарящи на стандартите за пълноценно и здравословно хранене, приготвяне на диетичен хляб, печива и сладкиши.