Как да превърнем гаража в наше любимо място?

Как да превърнем гаража в наше любимо място?
5 ноември 2023

Ако имате гараж, който рядко ползвате или изобщо не, повярвайте че това си е цяло съкровище. Това на пръв поглед нищожно място, можете да го преустроите в репетиционна, мъжки работен кът, фитнес, дори домашно кино или гостна стая. С повече въображение, помещението може да се превърне в какво ли още не.

 

За целта разбира се трябва да вложите средства, но истината e, че след това тъмния и неприветлив гараж ще се превърне в светло и просторно помещение. Освен това може да се окаже много добра инвестиция, ако в даден момент решите да продадете имота.

 

Освежаване:

 

След като прецените какво точно смятате да правите, можете да започнете с обиколката по магазините. Първата ви задача е да изберете подходяща боя. Най-добре се спрете на светлите нюанси, защото те карат помещението да изглежда по - голямо пък и липсата на светлина е ключов недостатък, а по този начин ще компенсирате.

 

След това трябва да положите подходяща подова настилка. Това зависи изцяло от бъдещото предназначение на гаража. Все пак мокетът и ламинатът са универсално решение. Тук съветът за светлите тонове продължава да е в сила. Не на последно място, обърнете специално внимание на осветлението. Колкото повече -толкова по-добре.

 

Съчетайте приглушеното луминесцентно осветление с много стенни лампи и лунички по тавана. Поставете ключове за регулация на силата на светлината и задължително си вземете саксийни цветя. Те придават на всяко място домашен уют и свежест. След като приведете гаража в приличен вид е време за обзавеждането.

 

Обзавеждане:

 

Ако имате късмет и живеете в къща, разполагате с такова помещение, имате стотици възможности пред себе си. Като домашно кино например. За тази цел при всички случаи ще ви трябват удобни кресла. Броят им зависи от вашата нагласа за това с кой ще споделяте ново си кътче. Огромна плазма или прожектор и екран и сте готови.

 

Друг вариант е да превърнете гаража в гостна. В този случай е добре да купите диван и малка масичка, а също и спалня. Един скрин или малък гардероб са напълно достатъчни, за да завършите новата визия.

 

Ако пък имате деца, можете да обзаведете гаража за тях и да го трансформирате в кът за игри - люлка, пързалка и други любими неща за хлапетата.

 

Не по-малко привлекателна е идеята да си направите място за купони. Барплот, столове, маса и барбарони, една хубава уредба и сте в играта.

 

В този ред на мисли мястото е чудесно и за мъжко свърталище. Билярдна маса или джаги, хладилник за бирите, диван и телевизор за мачовете и от собственик на гараж се превръщате в пича на квартала.

 

А защо не и за женски кът? Тоалетка, гримове, лакове, запаси с течен шоколад, телевизор и DVD с романтични филми...

 

Предложения:

 

В случай пък, че разполагате с гараж някъде в града, дори не в блока, в който живеете - за вас също има чудесни предложения. Стига разбира се да намерите какво да правите c колата?!

 

Можете да си създадете собствен фитнес. Един-два уреда, малък телевизор и кресло или масажен стол, за да отморите след тренировката и сте готови.

 

Друг вариант е да превърнете гаража в офис. Имате работа, но у дома не можете да се съсредоточите - това е идеалното решение. Трябват ви бюро, удобен стол и няколко рафтчета.

 

Ако пък си имате хоби, използвайте гаража, за да го практикувате. Вдъхновение може да почерпите от Роби Уилямс, който преобразува своето място за паркиране в студио, в което сътворява маслени картини. Същото можете да направите и вие, ако сте увлечени по рисуване, дизайн, музика или фотография - трансформирайте вашето пространство от дом за автомобила ви в чудесно ателие, репетиционна или галерия.

 

А току-виж това се превърнало и в бизнес. Може би ще се изненадате, но всъщност създаването на най-известната онлайн търсачка в света - Google, започва именно от един стар гараж. Впрочем същата е историята и на легендарния Стив Джобс, който създава първия компютър Apple в гараж в Купертино, Калифорния. Това е доста амбициращо, нали?