Непреходната красота на сребърните бижута

Непреходната красота на сребърните бижута
1 ноември 2023

Очарованието на сребърните бижута е непреходно. Те са нежни и изтънчени, подходящи за всяка възраст. Среброто дарява спокойствие, увереност, елегантност, изтънченост, благородство и неповторима женска чувственост.

 

Сребърните бижута са символ на духовност и крият магия, те са мистични и магични. Среброто се свързва с Луната, забулена в тайнственост, вярва се, че е средство за защита срещу зли сили.  Среброто има способност да дарява спокойствие, прави носещия ги психически по-силен, дава му усещане за финансово благоденствие.

 

Изберете сребърни бижута, ако търсите защита от лоши очи, от урочасване и други негативни енергии. В съчетание с подходящ скъпоценен или полускъпоценен камък, сребърните бижута се превръщат в енергиен генератор или пазител на този, който ги носи. Среброто има антисептично действие и след пробиването на кожата е подходящо за първи обеци и пиърсинг.

 

Среброто е благороден материал, ковък и лесната му обработка го прави подходящ за изработка на бижута. Първите сребърни бижута са започнали да се изработват през бронзовата епоха. Вграждането на полускъпоценни камъни в тях е започнало да се прави в Древен Египет. Древните ювелири са вграждали в сребърните бижута тюркоаз, гранат, малахит, розов кварц, оникс, ахат и яспис.

 

През Ренесанса е възхода на сребърните бижута. Времето на географските открития, находките от колосални залежи на сребро и скъпоценни камъни и търговията с тях, спомагат за разпространението им по целия свят. Аристокрацията се окичвала с великолепни бижута от сребро - пръстени обеци гривни, медальони.

 

Състоянието на чистото сребро е 92,5 %, то е примесено с мед и се нарича стерлингово сребро. Сребърните бижутата се изработват от с тази сплав. Отгоре им се слага тънко покритие от чисто сребро проба .999 , за да му се предаде сребърен блясък, а за почитателите на злато се покрива с родий.

 

Бялото злато от девет карата, то съдържа 62,5 % сребро и 37,5 % злато, а двадесет и два-каратовото злато има съдържание на 8,4 % сребро или 8,4 % мед. Сребърните бижута не са подвластни на модните тенденции, те са признак на добър вкус и изискана скромност.