ИМАТЕ ЛИ СУХА КОЖА

ИМАТЕ ЛИ СУХА КОЖА
16 октомври 2023

Сухата кожа е цяло нещастие за хубавата жена. Времето упражнява силно влияние върху нея и я разваля все повече. Студът, горещия и леден вятър действат болезнено върху кожата и я нацепват. Образуват се така наречените „пукнати вени“.

Обилната слънчева светлина прави сухата кожа изопната и корава. В общи линии всички атмосферни влияния отразяват негативно въздействие върху нея и скоро тя става жертва на бръчки, пъпки, дълбоки пори и красотата увяхва.

Много жени не обръщат внимание на кожата си, като си мислят, че тя е достатъчно хидратирана или мазна. Те допускат фатална грешка, защото не са достатъчно запознати с епидермиса си. Дори често употребяват всевъзможни средства за изсушаване.

Можете да познаете дали имате суха кожа, като отговорите на следните въпроси: Кожата ви образува ли люспи, които падат? Изглеждате ли често много напудрени? Имате ли много нарези и линии по кожата? Появяват ли ви се често пъпки и зачервяване?

Ако отговорът ви е „да“ на повече от два въпроса бъдете сигурни, че вашата кожа се нуждае от овлажняване. Също така трябва да я предпазите от променливото време и резките промени на температурата, от силното слънце и не трябва да употребявате никога силни агресивни препарати.

Употребявайте нежни, меки кремове и лосиони, поне веднъж на ден лицето трябва да се почиства с мека пяна с фина текстура. Намажете с нежен лосион сухата кожа и го втрийте хубаво. Правете си контрастно изплакване първо с топла вода, после със студена вода. И накрая намажете с тънък слой, дълбоко хидратиращ гел или крем и го оставете да действа.

Пудрата леко се прилепва и попива. Порите изчезват и цялата кожа добива една нежна мекота. Така се получава приятна естествена руменина. Кремовете, които засилват циркулацията, трябва да се употребяват само веднъж в седмицата и то много внимателно. Червилото по устните нека представлява много тънък пласт и преди всичко да е нанесен равномерно. Веднъж започнали да обгрижвате кожата си по подходящ начин тя, скоро добие кадифена мекота.