Диета, която ни помага да преборим целулита

Диета, която ни помага да преборим целулита
12 октомври 2023

Диета дума, която сега лятото е по-силна и от самото слънце. Има множество диети, основани на различни хранителни комбинации, на различни продукти и групи хранителни вещества. Общото между тях обаче е едно, всички те са моделирани, за да намалите теглото си. Но ние искаме да спрем вниманието ви на една сравнително нова и интересна диета – тази която ще ви помогне да преборите така досадния целулит. Все пак на никоя дама не и е приятно лятото по бански да има целулит, затова четете…

Диета за справяне с портокаловата кожа!

Какво е целулита? Локално натрупване на мазни участъци, които карат кожата ни да изглежда грапава и на дупки по повърхността. Всъщност целулита донякъде е и заболяване на съединителната кожна тъкан в слоя на епидермиса, но добрия хранителен режим със здравословна насоченост, може значително да ви помогне в борбата с него.

За да се радвате на гладка и свежа кожа без грапави натрупвания на мазнини е нужно да се храните с повече свежи зеленчуци, както и плодове. Нужно е да премахнете от всекидневното си меню всичко, което е пържено, което е консервирано или което е наситено с мазнини. Изключително полезни в борбата с целулита ще ви бъдат зеленчуците богати на целулоза, както и рибата, наместо месото.

Освен това много е важно да се храните бавно и спокойно, като избегнете моментите на хапване на крак, пред павилиончетата за закуски, пицариите и въобще веригите за бърза храна. Антицелулитната диета включва в себе си приема на големи количества вода през деня. Нужно е да се отървете от вредни навици, като пиенето на алкохол и пушенето също. Пиенето на кафе е много вредно за борбата с целулитните натрупвания, затова сведете приема си на кафе най-много до едно на ден и то сутрин!

Богатите на протеин хранителни продукти са идеалното оръжие за борба с целулита. Такива са лещата, зеления боб, граха, фасула, спанак, соя, яйца и ядки разбира се (сурови). Много е важно приема ви на бяла захар и сол да се ограничи до минимум, защото те задържат вода в организма, която е главния виновник за появата на целулит. Забравете за маргарина, газираното и наситените мазнини. Движете се повече и спортувайте! Така целулита определено няма да ви победи, а вие ще победите него и то по естествен начин!