IVANA SELAKOV певицата от “Queens Beauty” и соловата кариера

IVANA SELAKOV певицата от “Queens Beauty” и соловата кариера
6 октомври 2023

IVANA SELAKOV е типична млада дама живееща в Белград. Тя е една от най-новите и популярни млади певици на Сърбия, чийто талант е неоспорим и певчески и музикално. Какво пее Ивана? Тя пее поп, поп-фолк, турбо-фолк – просто е фурия. Като всички млади жени държащи на визията си, певицата изглежда умопомрачително.

Още в тийнейджърските си години IVANA SELAKOV се събира с приятели и правят музика в гаража й. В един момент младата певица осъзнава, че музиката е нейния път и се ражда групата “Queens Beauty”, с която Ивана има редица успехи. През 2008-ма Селаков решава, че ще гради солова кариера и напуска групата. В момента тя е една от най-слушаните сръбски певици, така че гледайте хита й в You Tube „Съжалявам“!

IVANA SELAKOV – развитие с “Queens Beauty” и като солов изпълнител

IVANA SELAKOV е родена в Белград през 78-ма. Още в детството си, което прекарва в Сомбор, младата жена е забелязана, като музикален талант. В училище Ивана изучава пиано и печели първа награда в Републикански конкурс. Именно в тези години младата дама, заедно с музикалните си дружки, обикалят по разнообразни конкурси и печелят награди сред първите места. Преди да се запише да учи в Академията за изкуства на Белград, Ивана записва Биология, но осъзнава, че именно музиката е призванието й в живота.

През 2000-та IVANA SELAKOV участва на Пролетния Белградски фестивал и в Радио фестивали. Така лека-полека започва да пее беквокали на известни певци. Следва създаването на групата “Queens Beauty”, в която освен Селаков вземат участие Сузана Динич, Ана Миленкович, Санджа Богосавлевич и Ксения Милошевич. Първата песен на групата е „Пет на едно“ и става популярна на фестивала в Будва. 2008-ма е годината, в която групата взима участие на Беовизия с песента „Завет“ и печели 3-то място. Тотален хит на групата е песента „Ti ili on”.

През същата година IVANA SELAKOV решава да напусне групата и да гради солова кариера.

През 2009-та година IVANA SELAKOV участва на Беовизия, като солист с песента „Моята защита“ и печели 5-то място. Тя прави дует и с Дарко Раданович – „ Ако си до мен“, който става много популярен.

Grand издават първия солов албум на IVANA SELAKOV през 2010-та и през 2012-та се появява и вторият й албум. От 2-я албум песента дует с Ацо Лукас става най-големия хит на Балканите – „Ти си далече“.

IVANA SELAKOV вече е и професор по музика и преподава в университета. Последният албум на Ивана е от 2016-та и се казва SOS”. Най-популярната песен на звездата е „Съжалявам“ и има над 40 милиона гледания в You Tube – чуйте я!