10 женски хитринки при анализиране на връзка

10 женски  хитринки при анализиране на връзка
24 септември 2023

Много често се случва една нежна дама да не е съвсем сигурна в своите чувства и на моменти в главата й идват хиляди различни въпроси, свързани с любимия човек и недостатъчна убеденост в здравината на връзката им. То тогава зад нежния чар започват да изпъкват множество въпросителни, които трябва да бъдат умело прикрити с много нежност и хитрина, за да достигнат нещата до пълна проява на искреност и получаване на така значимите отговори:

 

Правило 1. Просто запомни: Това, че искаш да знаеш накъде отива връзката ви, не те прави прекалено привързана или луда. Просто означава, че искаш да знаеш дали да спреш да събираш номерата на други мъже, когато излизаш през уикенда.

 

Правило 2. Преди да направиш решителна стъпка, прецени какво точно искаш: Ако определянето на една връзка е еднопосочна улица (а очевидно не е така), какъв би бил мечтания резултат? Дори и да не търсиш непременно да сложиш етикет, трябва да започнеш разговора с ясното съзнание какво ще приемеш и какво не. Ако някой вариант е неприемлив (например: единият о т вас иска да е в открита връзка, докато другият е опитва да го обвърже единствено със себе си), може би трябва да си тръгнеш.

 

Правило 3. Без алкохол и напълно облечена: Може и да ти се стори добра идея да погълнеш по-голямата част от бутилка вино, за да не си напрегната, но нетрезвото състояние те прави по-емоционална и ще влоши доста нещата. Същото се отнася и за разговор след секс - докато се гушкате голи, просто ще решите дали утре ще закусвате късно заедно или друг съвсем незначителен проблем, но така или иначе няма да се получи този сериозен разговор, който ви измъчва от доста време.

 

Правило 4. Бъди директна: „Леките намеци никога нямат ефект". Когато разговорът започва, трябва и двамата да сте наясно за какво ще говорите.

 

Правило 5. Запази игрив тон: Всъщност има само двама души, които могат да определят какво правите - това сте вие двамата. Така, че не се опитвай да извлечеш информация от околните, не пиши за това в социалните мрежи,не разпитвай приятелите му, нито пък се консултирай с хороскопа си - просто го попитай. Може да е изкусително първо да проучиш терена, но това, което ще ти даде истински отговор, е разговор с него лице в лице.

 

Не си мисли, че трябва да започнеш с най-страшната от всички фрази за начало на разговора: „Трябва да поговорим". Разговорът може да мине и с по-лек тон, така че започни с шега, като например: „Какво е това, дето е топло и мило, но все още супер объркващо и неясно?". Отговор: „Тази връзка!" (Тук можеш да си представиш като фон смеха от някой комедиен сериал.)

 

Правило 6. Кажи това, което наистина трябва да кажеш: Време е да си конкретна! Ако започнеш разговора, първо обясни ти как се чувстваш - така няма да се объркаш от това, което казва той. Да, наистина, изкусително е първо да чуеш той какво мисли... но тогава можеш да получиш определение на връзката, което не ти допада.

 

Правило 7. Слушай внимателно: Бъди готова да го изслушаш и има по-голяма вероятност той да ти даде честен отговор. И запомни: Само защото ти искаш да получиш определение на връзката ви, това не означава, че нещата са черни и бели. Просто се увери, че ако продължавате с открит разговор, ще сте наясно как стоят нещата.

 

Правило 8. Не повишавай тон: Разговаряйте приятелски и не повишавайте тон, защото разговора ви ще прерасне в скандал, а последствията ще бъдат катастрофални и за двама ви. Предполагам, че вие не искате да разрушите всичко градено до момента с любимия човек, а просто да дадете нужните отговори на вашите въпроси.

 

Правило 9. Не правете разговорът дълъг и отегчителен: След като вече сте изкопчили нужните ви отговори, дайте свобода на мислите си, но без задълбочени анализи. Анализите от разговора ще правите на сутринта докато пиете сутрешното си кафе и премисляте неговите думи, съчетани с държанието му при открития разговор.

 

Правило 10. Излезте заедно на вечеря: След такъв „тежък” разговор с любимия човек, ще се почувствате леко напрегната, изцедена психически и физически, което е напълно разбираемо. За да се свали напрежението и от двама ви, препоръчително е вечеря в изискан ресторант, чаша изстудено шампанско, вкусни десерти и… много секс в домашна обстановка. Пък на сутринта, каквото сабя покаже… а защо не и един хубав подарък!