Боядисване на автомобила

Боядисване на автомобила
24 септември 2023

Преди да започвате каквото и да е било е редно да закупите подходящата екипировка. Маска за лице и защитни ръкавици. След това намерете заслон, който да служи като главно място за боядисване. Така няма да се тревожите, че целият ви труд ще бъде съсипан от лоши метеорологични условия.

След това премахнете ръждата от колата, в противен случай не само ще си личи след боядисването, но и ще продължи да се разпространява. Вратите и други части, позволяващи демонтиране, е добре да се подменят. За другите детайли е редно да се посъветвате с автомонтьор, тъй като застраховката ви най- вероятно не покрива този тип щети.

Ако целта ви е да поправите драскотини по детайлите можете да ги шлайфнете, но имайте на предвид, че ако шлайфате прекалено големи участъци можете да повредите фабричната антикорозионна защита. Придържайте се само до наранения участък, като шлайфате до метала, и след това прикрепете щифтове чрез заваряване.

Минете над тези участъци с шкурка 80, ако дефекта преминава през лаковия слой отстранете и него и базовия слой, след което занулете с шкурка 180.

След като всичко това е направено облепете колата със специално покритие за боядисване и нанесете базовото покритие. Базовите покрития са така наречените металици и перли. Над тях трябва да сложите акрилна боя. Тя е добро покритие, тъй като е направена на базата на смоли с висок гланц.

Най- добрата опция е, да закарате колата си на техник. Те знаят какви ремонти е редно да се предприемат, за да се изгладят нередностите. Знаят какви спрейове трябва да бъдат използвани, за да не повредят метала на вашата кола. Имат нужната екипировка, оборудване и опит и са добре инструктирани как да процедират в случай, че изникне рискова за живота и здравето ситуация. А при работата с такива машини риск винаги ще има и е по- добре за вас той да бъде само финансов.