Goga Sekulic – звездата на сръбския турбо – фолк

Goga Sekulic – звездата на сръбския турбо – фолк
22 септември 2023

Goga Sekulic е известна сръбска певица, която е звезда не само в родна Сърбия, но и по света (Америка, Европа). Тя се свързва предимно с  турбо-фолка и започва своята кариера едва през 2000 година. Но за близо 17 години е издала над единадесет албума и има хиляди верни фенове и последователи.

Goga Sekulic е родена през 1977 година, а през 2004 взривява пресата с появата си на корицата, на мартенското издание, на Плейбой – Сърбия. През 2007 година участва в Сръбския Биг Брадър.

Малко за живота на Goga Sekulic

Както вече споменахме звездата на турбо-фолка Goga Sekulic се ражда през 1977 година, в края на Февруари. Бъдещата звезда се ражда в семейството на майка сръбкиня и баща с корени от Черна гора.

Родния град на певицата Goga Sekulic е Pljevlja, в Черна гора. По стечение на обстоятелствата, днес сръбската звезда, се мести още като дете в Сърбия с родителите си. Секулич е известна и с близкото си приятелство, с мъжкия супер модела на Черна гора – Филип Капишода. През 2010 звездата на сръбския турбо-фолк се появява на погребението на своя приятел, който убива приятелската си и се самоубива след това.

Goga Sekulic издава първият си албум и започва да се катери по стълбицата на славата още през 2000 година. През 2013 година тя сключва брак с бизнесмена Игор Рамович. Сватбата е много пищна и се състой в хотел Хаят – Белград. На нея присъстват много известни сръбски певци, като Olja Karleusa, Boban Rajovij, Jovana Tipsin и други.

Неизбежно, както съдбата само може да връхлети човек, новият съпруг на певицата е диагностициран с раково заболяване. Лечението му в Германия е обречено на неуспех и той умира през юли 2013, два месеца, след венчавката.

Така появилите се препятствия не поставят Goga Sekulic на колене и тя продължава да бъде звезда, но през септември 2013 е приета по спешност с висока кръвна захар и изтощение. През 2015 турбо-фолк звездата издава албума си „Ponovo rodena.

И днес Goga Sekulic твори активно, записва и има участия. Затова не пропускайте да се насладите на хитовете й!