Какво означава цветът на очите

Какво означава цветът на очите
22 септември 2023

Очите са огледало на душата. Цветът им най-добре очертава личността ни в детайли. А погледът разкрива всичко.

Сини очи

Синеоките хора притежават физическа и психическа сила. Те притежават състезателен дух и доза егоизъм. Но и са срамежливи, ако положат усилие да бъдат такива. Жените с по-светли очи по-лесно понасят стрес и болка.

Черни и тъмнокафяви очи

Хората с такива очи са родени лидери. Тъмният цвят оказва влияние върху количеството меланин в очите, който има функции на изолатор и се свързва с мозъчните клетки. Затова тези хора мислят по-бързо. Могат да спечелят лесно доверието на околните. Кафяви очи Хората с кафяви очи са упорити и действат като магнит на околните. Изследвания сочат, че тези мъже и жени спят по-малко, трудно се събуждат сутрин и може да са по-нервни.

Лешникови очи

Хората с очи с цвят на лешник е трудно да бъдат описани, понеже са независими, спонтанни и самоуверени. Често цветът на очите им се променя и става зелен. Изследвания показват, че това се случва заради промените в кръвообращението и заради проблеми в черния дроб.

Сиви очи

Предани и отдадени служители, които по-трудно от останалите получават признателност за труда си. Хората с тъмносиви очи често крият емоциите си и таят всичко в себе си.

Зелени очи

Зеленооките хора са силни личности, доминантни особи, които често са си себедостатъчни. Оригинални са, креативни и лесно понасят напрежението. Мъжете смятат дамите със зелени очи за доста сексапилни.