Най-добрите диети за отслабване

Най-добрите диети за отслабване
17 септември 2023

Всеки човек реагира по различен начин на разнообразните диети, тъй като всеки организъм си има своите особености. Въпреки това има диети, които действат при всекиго. Кои са те?

  1. Лунната диета

Тази диета се спазва 4 пъти в един месец. Съобразява се спрямо лунните фази. Тоест, трябва да я следвате при пълнолуние, при новолуние и при първа и последна четвърт. Започва се, при навлизане на Луната в една от четирите фази. Трябва да съблюдавате диетата едно денонощие. Тази диета е течна, тоест приемат се множество течности. Например, 3-4 литра вода. Можете да пиете също така и фрешове, а и чай, като обаче той трябва да няма захар Доказано сваля излишното тегло.

  1. Диета Саут Бийч

Тя бива измислена през 90-те и се състои в употребяване на най-полезните за тялото въглехидрати и мазнини. Спазвайки я, можете да свалите от 8 до 13кг. Тази диета ще стопи тлъстините в корема ви и ще подобри холестерола ви.

  1. Диетата на Дюкан

Създадена от д-р Пиер Дюкан, който е бил френски диетолог, тази диета е бедна на въглехидрати и мазнини, а съдържа ниско ниво на калории и много протеини. Цели не само да свали излишните килограми, но едновременно с това да запази мускулната маса.

  1. Диетата GL

Тази диета е създадена въз основата на гликемичния индекс, който се базира на въздействието на въглехидратите над глюкозата в кръвта. Цели се нормализирането на кръвната захар, чрез употреба на храни, които имат по-нисък GL (плодове, зеленчуци, риба, крехко месо, пълнозърнести храни), като те същевременно съдържат множество фибри, но и са нискокалорични и могат да ви заситят.

  1. Нисковъглехидратна диета (НВД)

Спазвайки тази диета, ще трябва да приемате въглехидрати най-много до 80 г на ден. За да се постигне това, се ядат храни, които съдържат малко въглехидрати, но пък доста мазнини и белтъчини. С НВД ще стопите излишните килограми, но няма да свалите мускулна маса.

Която и диета да изберете, не забравяйте, че да спазвате хранителен режим, не означава да гладувате. Старайте се да се чувствате добре и да не навредите на здравето си!