Направи си сам уникални градински мебели

Направи си сам уникални градински мебели
16 септември 2023

Направи си сам уникални градински мебели и превърни градината си в едно райско кътче. В повечето случай градината ни е мястото, където през пролетта и лятото, намираме място за почивка след дългия работен ден. Там сред цъфтящите цветя и зеленината се чувстваме спокойни и щастливи. За да превърнете своята градина в едно още по-уникално място, което да ви радва, направете си сами градинските мебели! Така ще внесете вашия уникален почерк на дизайнер и ще се почувствате удовлетворени. Предлагаме ви и няколко идеи, над които да помислите.

Градинска маса от дънер с табуретки - пънове

Направи си сам уникални градински мебели, като масичка от дънер и няколко табуретки от пънове. Вероятно ви се струва невъзможно да намерите подходящи дънер и пънове, но не е така, ако си направите една разходка в планината или по поречието на близката река. Добре е, когато намерите дървените пънове да ги загладите леко с шкурка и да ги лакирате, за да са трайни. Относно масата от дънер може да й придадете причудлива форма, в зависимост от дънера който сте намерили. Лакирайте и нея. Поставете масата и табуретките на любимото си място в градината, където сте обградени от много зеленина и цветя. Вече сте готови да изпиете първото си кафе на уникалните си градински мебели, направени от самите вас.

Пейка от две бурета

Направи си сам уникални градински мебели, като пейката от бурета или бъчви. Бъчви все от някъде може да намерите, стига да се разтършувате из селата и да попитате роднини, ако вие самите нямате. Трябват ви две средни по размер бурета. Направете им стабилни стойки, чрез които здраво да стоят на земята легнали. Когато направите това, поставете отгоре сравнително дебела рендосана и лакирана талпа. Захванете я с дебели и дълги пирони и пейката ви е готова. Тя е от естествени материали, с уникални метални обръчи от бъчвите, които можете да пребоядисате, както желаете. Поставете пейката близо до цветарник, каскаден фонтан, ако имате или пък на припек, за да се радвате на слънцето.

Беседка от каручка

Направи си сам уникални градински мебели, като беседка от каручка. Можете да използвате малка, средна или голяма каручка. Всъщност използвайте каквато намерите на село или от приятели. От към лицето на каручката направете няколко стъпала, може и от пънчета с различна височина. Пуснете четири обли кола по страните на каручката и сглобете покрив от дъски. Покрийте го най-добре със бамбук или пък конопено платнище, за да е по-хладно през лятото. Имате си уникална беседка за семейни сбирки или за срещи с приятели в градината!