Направи си сам - "аламинути"

Направи си сам - "аламинути"
6 септември 2023

Букви икебана:

Нужни материали:

- Картон;

- Гъба за икебана;

- Течен силикон;

- Изкуствени цветя;

- Двойно залепващо тиксо;

От картона сглобете желаната от вас буква като преди това изрежете нужните стени. Поставете ги върху друг картон с помощта на силикона, за да се постигне 3D ефект. Оставете горната част на буквата без таван.

Облепете буквата и картонената подложка с двойно залепващо тиксо. Поставете гъбата в празните места и забодете цветята в нея. Пробийте по една дупка в горния ляв и десен ъгъл и свържете отворите с конче. Окачете изделието и му се радвайте!

Бърза картичка:

Вземете един лист хартия, A4, и го прегънете на три. Поставете зелена клонка върху едната страна и я напръскайте със спрей за графити. След това я напръскайте пак, но с друг цвят. До очертания образ залепете предварително принтирана и изрязана фигурка по ваш избор.

В средната част сложете снимки, или желан от вас подарък. Сгънете листа и го завържете от двата края с конец.

Маса с мозайка:

Взимате 10 компютърни диска. Срязвате ги на малки парченца. След това залепвате парченцата за повърхността на масата с течен силикон, с разноцветната част нагоре. Поставяте стъкло над мозайката и сте готови.

Бродирана ваза:

Начертайте на една дъска контурите на ваза. Забийте пирони по тях и след това увийте конец около пироните като правите това по няколко пъти. Поставете изкуствени цветя между конците и я окачете.

Бърза поставка за свещ:

В една продълговата купа с вода добавете цимент и преди да е засъхнал сложете чиния в него. Изчакайте да засъхне, след което извадете поставката от купата и напръскайте със спрей цялата подложка.

Стикери:

Принтирайте желаното от вас послание или снимка, фонът на листа трябва да е бял. Изрежете правоъгълник с нея и поставете безцветно тиксо върху нея. След това поставете стикера в купа, пълна с вода, за 1-2 минути. След като сте го извадили от водата го поставете върху гладка повърхност с тиксото надолу и изтъркайте внимателно хартията. Оставете стикера да изсъхне, след което пак ще е лепкав.