DJOGANI – сръбското дуо, което грабва сърцата на публиката

DJOGANI – сръбското дуо, което грабва сърцата на публиката
31 август 2023

DJOGANI е всеизвестно дуо за почитателите на Балканската музика и ритми. Дуото днес се състой от Джогани (Хамит Догай) и съпругата му Весна Тревич. Освен, че забавляват публиката със своите хитови песни, дуото танцува невъобразимо добре.

Още в рамките на бившата Република Югославия DJOGANI стават супер известни. Те са познати още на своите фенове, като „Джогани Фантастико“ или „Джовани Фантастико“. Зад идеята за това дуо стой фигурата на Hamit Dogaj, който по-късно сменя името си с артистичния преводим Dole Dogani. В първоначалния си вариант дуото се състой от Доле и бившата му вече съпруга Сладжана Делибашич.

DJOGANI – уникална смесица от горещи танци и горещи хитове

Както вече споменахме всичко за уникалния дует от мъж и жена започва по инициатива на самият DJOGANI. Той освен известен сръбски поп-фолк изпълнител, е и известен спортист.

Като спортист DJOGANI представя бивша Югославия в леката атлетика. Той обаче е една от звездите на футболния сръбски отбор Цървена Звезда също. Роден е в космополитния Белград през 1960-та година, когато за разлика от днес нещата са по-различни за артистите. Въпреки, че изявите на младия футболист в звездния отбор са, като момче, той оставя следа и там.

Голямата любов на DJOGANI си остава музиката и така той създава уникално дуо с първата си жена.

Семейството на DJOGANI - твореца музикант и танцьор е голямо. Той израства с четирима братя и още толкова сестри. Sladja Delibasic е първата любов на многостранния талант и именно с нея той осъществява идеята си за дует през 1992-ра година. Но на по-късен етап, през 2001-ва година, отношенията им се разпадат и певецът, танцьор и творец намира новата си дуетна половинка, с която и до днес твори Весна Тревич. С нея има и дете.

Като споменахме танцьор, DJOGANI през 1981-ва печели и 7-мо място за Югославия в Световното първенство по танци.

Като цяло семейството на DJOGANI е музикално и това доказват двамата му по-малки братя, които също са музиканти. Gagi е член на формацията Funky G, а Baki на групата В3.

Някой от най-известните парчета на DJOGANI с Делибашич са Oluja, Granice nema и Bensedin. С Весна дуото се радва на успехи, с хитове, като Свила, Любав мой и Нов денни.

Чуйте и вижте таланта в действие!